Windows 10, wel of niet upgraden?
arrow_drop_up arrow_drop_down
28 juli 2015 

Windows 10, wel of niet upgraden?

Microsoft komt met een nieuwe versie van Windows. Na Windows 8 wordt nu de opvolger Windows 10 verwacht. Over Windows 8 waren er destijds veel klachten waardoor het een slecht imago heeft gekregen. Nog steeds vragen bedrijven expliciet om nieuwe computers met Windows 7.

Opvolger Windows 8

De meest opvallende verandering binnen Windows 8 was het verdwijnen van het startmenu. Door deze verandering was de leercurve van Windows 8 te groot. Simpele functies zoals afsluiten zaten opeens verstopt en naast de standaard desktopweergave was er opeens een tablet weergave die eigenlijk erg onhandig bleek wanneer er geen gebruik werd gemaakt van een tablet. Windows 8 is nooit een succes geworden op de zakelijke markt.

Gratis Windows 10

Microsoft biedt de upgrade naar Windows 10 gratis aan voor een beperkte periode. Een interessant aanbod, want de verwachtingen zijn hoog. Naast cosmetische wijzigingen van het nieuwe besturingssysteem is er veel gedaan om de prestaties te optimaliseren. Een van de verschillen is de opstarttijd van een computer die na een upgrade afgenomen moeten zijn. Het besturingssysteem zou over het algemeen met dezelfde hardware sneller werken. Microsoft heeft na alle kritiek besloten om het startmenu terug te brengen, hoewel dit niet in dezelfde vorm is. Het startmenu heeft nu meer dynamische items.

Upgraden of niet?

Hoewel het aanbod aantrekkelijk is raden wij het toch af om direct een upgrade uit te voeren. Het is immers nog niet duidelijk of uw bedrijfssoftware zal werken op Windows 10. Het is dus verstandig om te wachten met het installeren van Windows 10 op uw systemen. U heeft immers nog een jaar om te beslissen of u de gratis upgrade uitvoert. U heeft dus ruim de tijd om de ervaring van anderen te lezen en controleren of de software die u gebruikt werkt op Windows 10.

Helemaal niet upgraden?

U kunt er ook voor kiezen om geen upgrade uit te voeren naar Windows 10. Windows 7 zal nog tot 14 januari 2020 worden ondersteund. Na die periode zullen er geen beveiligingsupdates meer uitkomen voor Windows 7. Na die periode wordt het aangeraden om het besturingssysteem te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem.

Bron.

Over de schrijver
Reactie plaatsen