Hoe voorkom je beveiligingslekken in online apparaten?
Hoe voorkom je beveiligingslekken in online apparaten?
24 september 2015 

Hoe voorkom je beveiligingslekken in online apparaten?

Beveiligingslekken in apparaten en de preventie tegen hackers.

Steeds meer apparaten die traditioneel niet verbonden waren met het internet krijgen steeds vaker de mogelijkheid om een verbinding met het internet te maken. Dit staat ook wel bekend als the Internet of Things (IoT). Apparaten zoals koelkasten, printers, auto’s en babyfoons kunnen tegenwoordig via het internet worden benaderd. Dit brengt ook een risico van beveiligingslekken met zich mee.

Babyfoon

De babyfoon met camera is hier een voorbeeld van, recentelijk heeft beveiligingsbedrijf Rapid7 ontdekt dat een aantal babyfoons met camera kon worden bekeken door iedereen. In dit artikel is te lezen dat er een aantal babyfoons zijn onderzocht op mogelijkheid tot het onrechtmatig verkrijgen van toegang tot de babyfoon. De volgende babyfoons zijn kwetsbaar voor het bekijken van camerabeelden, aanpassen van instellingen of toegang verkrijgen tot het bestandssysteem:

  • iBaby M6
  • iBaby M35
  • Philips In.Sight B120/37
  • Summer Baby Zoom Wifi Monitor & Internet Viewing System
  • Lens Peek-a-View
  • Gynoii
  • TRENDnet WiFi Baby Cam TV-IP743SIC

Als u een van deze apparaten in huis heeft neem dan contact op met de fabrikant van het systeem voor een update van de firmware op het apparaat.

Preventie

U wordt aangeraden om de faciliteit om buiten uw netwerk het apparaat te benaderen uit te schakelen. Mocht u toch behoefte hebben aan externe toegang tot de babyfoon dan kunt u dit het beste doen door een VPN verbinding met uw thuisnetwerk op te zetten.

Camerabeveiliging

Heeft u in uw bedrijf beveiligingscamera’s hangen? Zo ja, weet u wie er toegang heeft? Wordt er geregistreerd wie toegang heeft (proberen) te krijgen tot het systeem? Wanneer u niet zeker bent over de beveiliging van uw systeem kunt u vrijblijvend contact opnemen met de ICT afdeling om een penetratie test uit te voeren. Wij controleren met deze test alle mogelijke beveiligingslekken die er momenteel in uw organisatie zijn en brengen een advies uit over de risico’s en hoe deze opgelost kunnen worden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down